Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ - Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης



ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ - Η 1η Πανελλήνιας Εμβέλειας Καμπάνια για την καταπολέμηση των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου.

By Your Side - The first Nationwide LGBT Campaign for combating discrimination based on sexual orientation and gender identity.

Please share this with friends and loved ones!
Join the campaign: http://11528.gr/work/
The Program is based on and further evolves the 2011 program “We live just like you” (Ζούμε όπως εσύ), which was implemented by The General Secretariat for Youth of the Greek Ministry of Education, Research and Religious Affairs (2011-2013).
-------------------------------------------------------
Το ομώνυμο Πρόγραμμα αποτελεί συνέχιση και εξέλιξη του προγράμματος «Ζούμε όπως κι εσύ», που σχεδιάστηκε το 2010 και υλοποιήθηκε την περίοδο 2011-2013 από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου και να αποτελέσει ένα ανάχωμα στο πρωτόγνωρο, ιδιαίτερα ανησυχητικό και διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο των ομοφοβικών/τρανsφοβικών επιθέσεων που καταγράφονται στη χώρα μας.

Στόχος της Καμπάνιας «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» είναι να εξοικειώσει την κοινή γνώμη με την έννοια της συντροφικότητας μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, καθώς και να επικοινωνήσει στην ελληνική κοινωνία τα συναισθήματα αγάπης και έρωτα, την ανάγκη για αποδοχή από την οικογένεια και τους φίλους και τα χαρακτηριστικά της προοπτικής και της διάρκειας μίας σχέσης που είναι κοινά σε όλα τα ζευγάρια, ετερόφυλα και ομόφυλα. Αυτή άλλωστε, είναι εδώ και δεκαετίες μία πραγματικότητα για πολλά ομόφυλα ζευγάρια στη χώρα μας.

Το εγχείρημα αποτελεί επίσης μία προσπάθεια αύξησης της ορατότητας και του βαθμού αποδοχής των ΛΟΑΤΚΙ* συμπολιτών μας από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Η Καμπάνια "ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ", όπως κι η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης "11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ" υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση.

To πρόγραμμα υλοποιείται με την αποκλειστική υποστήριξη του οργανισμού "αλληλεγγύη - Solidarity Now".

*λεσβίες, ομοφυλόφιλοι/γκέι, αμφί, τρανς, queer, intersex

Info: www.11528.gr
Contact us: diplasou@11528.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου